IBC tartályok tároláshoz és szállításra

Okos IBC tartály

A raktározás és szállítás során a vegyi anyagok és gázok igénylik a legnagyobb odafigyelmet, a professzionális felszerelést, a legjobb tartályokat. Bár az IBC tartályok többféle anyagból is készülhetnek, az okostarályokat kizárólag kiváló minőségű fémből gyártják. Különleges tulajdonságuk, hogy nem csak nyomon követhetőek a világ bármely pontján, hanem a bennük tartott áru állapotáról is folyamatosan nyújtanak információt, ennek köszönhetően megelőzhetőek a káresetek és balesetek.

Az okostartályok típusai

Az egyik legelterjedtebb okostartály típus, az IBC rendszerű, 21-26 köbméter űrtartalmú, henger alakú tartály, mely kémiai anyagok kosszútávú szállítására alkalmas.

A swap body tartály jellegzetessége, hogy a fémkereten túlnyúlik a hengertest széle, 29-35 köbméteres típusokat találhatunk a piacon.

A cseppfolyósított gáz szállítására alkalmas okostartályok képesek az út során a hőmérséklet ellenőrzésére és szabályozására is, ennek köszönhetően rendkívül biztonságosak hajón vagy vasúton történő szállításnál is.

Szelepes okostartály

A szeleppel rendelkező tartályok kiválóan alkalmasak élelmiszer vagy vegyi anyag szállítására, 500-1100 literes kivitelben kaphatóak. Rendkívüli módon megkönnyítik az áru lefejtését, a beszerelt okosszelepnek köszönhetően az adagolás is egyszerűen, minden további eszköz nélkül megoldható.

Ezek a fémből készült tartályok veszélyes anyagok szállítására is kiválóan alkalmasak.

Okos modulok

Az okos tartály többféle típusban létezik. A legegyszerűbb megoldásként, már használatban levő műanyag vagy fém tartályok is felszerelhetőek okos modullal, mely segítséget nyújt az áru hőmérsékletének, fizikai és kémiai tulajdonságainak és helyzetének monitorozásában az út vagy a raktározás során.

A professzionális okos tartályok, aktív tartályok nem csak információt szolgáltatnak a tárolt anyagokról, hanem be is tudnak avatkozni, szabályozhatják a tartály hőmérsékletét, mozgathatják azt. A biztonságos áruszállítás egyik fontos segédeszköze lehet az okostartály.

 

Okostartály szállításhoz és tároláshoz. Néhány további érdekes téma, melyet érdemes elolvasni: tartály ára, okos eszköz vásárlása, műanyag tartály gyártása, gyors szállítás, okostartály beszerzése.