Izgalmas találmányok a közösségi finanszírozási oldalakon

Okos kulacs és mobil app

Érdekes és izgalmas találmányokra bukkanhatunk, ha a közösségi finanszírozási oldalakat böngésszük. Ezeken a weboldalakon a látogatók finanszírozhatják a feltalálók, ötletgazdák projectjeit, cserében bizonyos előnyökhöz juthatnak, például olcsóbban kapják meg a terméket, illetve elsőként használhatják a találmányt. Most olyan ajánlatok között böngésztünk, melyek kapcsolódnak az ivóvízhez.

Az újdonságok között rengeteg okos eszköz van, hiszen ez a szegmens még rengeteg potenciált rejt magában. Vannak egészen eredeti tárgyak és olyanok is, melyek csak az okoskütyüket próbálják összekötni az egyszerű használati tárgyakkal. Nézzünk hát pár vizes cuccot.

Hydrate – okoskulacs

A várhatóan 75 dolláros okoskulacsot 35 dollárért vásárolhatjuk meg, ha most adományozunk a kickstarter honlapon. Egy hónappal a gyűjtés vége előtt már több mint 30 ezer dollárt gyűjtöttek össze a szükséges ötvenezerből.

Napelemes kulacs

A Hydrate okoskulacs, bárhonnan is nézzük, lényegében egy napelemes kulacs, mely Bluetooth kapcsolaton keresztül képes kommunikálni az okostelefonnal, okosórával vagy fitkarkötővel. Alapvető funkciója az adatszolgáltatás. A beépített szenzorok információt közvetítenek az okostelefonra telepített applikációnak, így az képes kiszámítani, hogy mikor és mennyi vizet ittunk. A kulacsban lévő víz mennyiségét egy gyorsulásmérő és egy vízszintérzékelő segítségével állapítja meg.

Ajánljuk azoknak, akik lusták feljegyezni az okostelefonjukba a kulacs oldalán jól látható számokkal jelzett vízszintértékeket, bár az akciós 10 ezer forintos ár kicsit soknak tűnik egy szimpla vizespalackért.

Hideg-meleg kulacs

Okosnak is nevezhetnénk azt a termoszkulacsot, melyben egyszerre, egy időben tárolhatjuk a hideg üdítőt és a meleg italokat is. A 25 fontos üvegcse nem igazán tartalmaz innovatív megoldásokat. A lényeg egy dupla edény, melynek középső hengere a termosz, ebben vihetjük magunkkal a kávét vagy teát, a termosz egy nagyobb műanyag edénybe süllyeszthető, ebbe tehetjük például az ivóvizet.

Hideg-meleg italok tárolására.

A középső termosz 350 ml űrtartalmú, s a leírás alapján elmondhatjuk, hogy hideg italból sem férhet bele sokkal több. Az eredmény tehát annyi, hogy két kisebb kulacs helyett egy nagyot vihetünk magunkkal.

Okos csőzáró szelep

Az okostelefonhoz és internetre is csatlakoztató szelep legfontosabb funkciója, hogy csőtörés esetén víztelenítse a lakást vagy házat. A kickstarteren induló gyűjtésen egy ¾-es csapot 105 dolláros adományért, egy 1”-es szelepet pedig 135 dollárért kaphatunk meg. Meglepően drágának tűnik, ha azt vesszük, hogy ezért a pénzért egy okosszomszédot kapunk, aki elzárja a vizet.

Okos szelep vízvezetékekre

A szerkezet nem képes érzékelni a csőtörést, azt a szomszédok veszik észre, akik a speciális applikáció segítségével értesíthetik a lakás tulajdonosát, aki szintén az applikáción keresztül elzárhatja otthona főcsapját.

Ha figyelembe vesszük, hogy áramra, Wifire és telefonos kapcsolatra is szükség van a rendszer működtetéséhez, lehet, hogy olcsóbb egy kulcsot hagyni egy megbízhatóbb szomszédnál.