Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Műanyag vízvezetékhálózat

Ivóvíz csövek rendszerének kialakítása

Csatorna műanyag csövekből

Az ivóvíz-csőhálózat céljára csak a szabványnak megfelelő és engedélyezett cső, idom és ragasztóanyag használható.

A PVC vízvezetékcső nem alkalmazható:

  • tűzivízvezeték céljára
  • épületeken belül gázvezeték céljára.

A PVC ivóvízvezeték alapanyaga PVC 100-as minőségű poli(vinil-klorid). A csövek minősége megfelelő, ha egyenesek, felületük teljesen sima, alkotói a csőtengellyel párhuzamosak, keresztmetszetük kör alakú. A csövek gyártási hossza 6 m, hossztűrése 20 mm. Színük sötétszürke.

A PVC nyomócsőidomok fröccsöntéssel készülnek ütésálló PVC porból, mentes vagy ragasztós kivitelben. A ragasztómentes ivóvíz vezeték csöveket korrózióálló, saválló acélból készült fémgyűrű erősítéssel gyártják, enélkül menetes idomot beépíteni tilos.

A CPVC nyomócső használati melegvíz-vezeték, illetve kis hőmérsékletű fűtési vezeték készítésére alkalmazható. A felső hőmérsékleti határ, 50 éves üzemeltetési időtartamra, 60 °C, max. 7 bar üzemi nyomáson. A nyomás csökkentésével a hőmérséklethatár növekszik, azonos élettartam mellett.

Fertőtlenített ivóvízcsövek

Az utánklórozott PVC vegyszerállósága a közönséges PVC-hez hasonló, savaknak, lúgoknak nagy hőmérsékleten is ellenáll, azonban klórtartalmú vagy aromás szénhidrogének megtámadják.

A CPVC csövek méreteit a DIN 8079 szabályozza. A CPVC csövet hat nyomásfokozatban gyártják:

  • Nyomásfokozat 1, 2, 3, 4, 5, 6
  • Üzemi nyomás 4, 6, 10, 16 bar.

Az egyes fokozatú szellőzővezetékként használható a 6-os vastagított falúcső.
A PVC lefolyócsöveket ott szabad alkalmazni, ahol az abban folyó víz hőmérséklete a 60 °C-ot tartósan nem haladhatja meg. Ezért lakó- és kommunális épületekben használható, míg ipari épületekben csak azokon a helyeken, ahol a körülmények háztartási viszonyokhoz hasonlóak.

Gumigyűrűs kötés esetén a csővezetékben csak olyan anyagok vezethetők, amelyekkel szemben a gumigyűrű ellenáll.

0 Tovább

Házhoz jön az okos klinika

Egészségügy a mesterséges intelligencia korában

Drónklinika

Az emberek életmódját, életvitelét gyökeresen megváltoztatta a technika, a technológia fejlődése. Az okos eszközök behálózzák a hétköznapokat, az élet minden területét. A személyre szabott szolgáltatások a marketing területén, az internetes keresések közben a legszembetűnőbbek, de fokozatosan terjed át mindenre, amivel kapcsolatba kerülünk. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia, a számítógépek személyre szóló olvasnivalót ajánlanak, az okosgépek a konyhában elkészítik kedvenc ételünket, az okosmérleg érzékeli, hogy ki állt rá, az okosautó fedélzeti számítógéppel, automatikusan beállítja az ülést, a kormányt és a tükröket a vezetőnek megfelelő módon, már a kávérendelésünket is tökéletesen személyre szabják.

Egészségügy és mesterséges intelligencia

Az egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás az egészségügy, de furcsamód a személyre szabhatóság, az automatizálás nem tört be ide. Otthonunkban már az okos vécéülőke is tudja, hogy ki ült rá, a kórházi rendszerben, ahol leginkább szükség lenne a személyre szabott ellátásra, még nem sikerült munkára fogni a szuperszerverek kapacitását.

Mesterséges intelligencia diagnosztizál

A Google többet tud rólunk, mint az orvosunk.

A Google szolgáltatást használók, időről-időre összesítve megkapják a szerverek által begyűjtött adatokat, fényképekkel illusztrálva. A távolról figyelő intelligencia tudja, hogy hány kilométert autóztunk, buszoztunk, merre jártunk és kivel találkoztunk, akár percre lebontva is. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a beteg kórtörténete, életmódja, lenne ilyen látványos timeline-on összegyűjtve, a világ bármely pontján elérhető módon tárolva.

Az MI beépítése az egészségügyi ellátásba beláthatatlan előnyöket hozna. Az új platform optimalizálhatja a betegellátást, meggyorsíthatja a sürgős beavatkozások elérését, a kiterjesztett valóság segítségével a távolsági akadályok is könnyebben leküzdhetők.

Az okos egészségügy felépítése

Az egészségügyi ellátás a mesterséges intelligencia korában az okosotthonokkal kezdődik. A passzív és aktív eszközök folyamatosan ellenőrzés alatt tartják egészségünket, a hétköznapokat:

Okos fürdőszoba

  • okosfogkefe - analizálhat orálisan
  • okosmérleg – fontos adatokat gyűjthet a krónikus súlyváltozásról
  • okosvécé – értelemszerűen működhet
  • okos evőeszközök – a táplálkozásról gyűjtenek információkat
  • okoságy – az alvást monitorozza.

Applikációk és adatfeldolgozás

Az okoskütyük csak eszközök, melyek használatához szükség van az emberre. Ha kivesszük az emberi tényezőt az egyenletből, elsősorban súlyos etikai dilemmával találkozunk, ugyanakkor garanciát kapunk a gyors reakcióra az egészségügyi tünetek megjelenése esetén.

Egészségügyi applikáció

Az alkalmazások által gyűjtött és továbbított információk alapján a mesterséges intelligencia dönthet, hogy azonnali orvosi ellátást javasol, vagy kirendelhet egy mobil laboratóriumot, egy drónklinikát. A házhoz érkező automata berendezés további vizsgálatokat végez, melyek alapján eldönthető, hogy milyen további ellátásra van szükség. A drónklinika szükség esetén teledoktor segítségét is kérheti.

A klinikára vagy kórházba érkező beteg már minden szükséges vizsgálat eredményével rendelkezik, a mesterséges intelligencia tehát a megfelelő orvoshoz tudja juttatni a beteget, ráadásul az orvosi személyzet időbeosztását is optimalizálni tudja, a betegek állapotát figyelembe véve.

A tökéletes, mesterséges intelligenciával irányított egészségügy összetevői:

  • megfelelő szoftveres háttér, adatbázis és platform
  • drónjármű, autonóm eszköz
  • MI alapú diagnosztikai eszközök
  • rendszerek kiépítése és összekapcsolása.
    Diagnosztikao beszélgetés a jövőben

Az automatizált orvosi ellátás, a mesterséges intelligencia beavatkozása a rengeteg előny és optimális ellátás mellett rengeteg erkölcsi aggályt is felvet. A nap 24 órájában figyelő eszközök, az emberi viselkedést elemző programok és mesterséges intelligencia által végzett megfigyelések a magánéletbe való beavatkozásnak számítanak. A 21 vagy inkább a 22. század emberének el kell döntenie, hogy mennyire fél a gépektől és mit hajlandó feláldozni egészsége érdekében, az informatikusoknak pedig ki kell találniuk, hogyan védhető meg egy ekkora, komplex adatgyűjtő rendszer, mely egészségügyi ellátórendszerből könnyen válhat fegyverré a rossz kezekben.

0 Tovább
12
»

okoselet

blogavatar

Az okosélet, a smart kütyükkel, hardverekkel foglalkozó blog, mely a Google keresőjében első helyen szereplő weboldalakkal, seo optimalizált honlapokkal is foglalkozik. Okosóra, okostelefon, laptop, és még sok egyéb.

Utolsó kommentek