Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Okostartály szállításhoz

IBC tartályok tároláshoz és szállításra

Okos IBC tartály

A raktározás és szállítás során a vegyi anyagok és gázok igénylik a legnagyobb odafigyelmet, a professzionális felszerelést, a legjobb tartályokat. Bár az IBC tartályok többféle anyagból is készülhetnek, az okostarályokat kizárólag kiváló minőségű fémből gyártják. Különleges tulajdonságuk, hogy nem csak nyomon követhetőek a világ bármely pontján, hanem a bennük tartott áru állapotáról is folyamatosan nyújtanak információt, ennek köszönhetően megelőzhetőek a káresetek és balesetek.

Az okostartályok típusai

Az egyik legelterjedtebb okostartály típus, az IBC rendszerű, 21-26 köbméter űrtartalmú, henger alakú tartály, mely kémiai anyagok kosszútávú szállítására alkalmas.

A swap body tartály jellegzetessége, hogy a fémkereten túlnyúlik a hengertest széle, 29-35 köbméteres típusokat találhatunk a piacon.

A cseppfolyósított gáz szállítására alkalmas okostartályok képesek az út során a hőmérséklet ellenőrzésére és szabályozására is, ennek köszönhetően rendkívül biztonságosak hajón vagy vasúton történő szállításnál is.

Szelepes okostartály

A szeleppel rendelkező tartályok kiválóan alkalmasak élelmiszer vagy vegyi anyag szállítására, 500-1100 literes kivitelben kaphatóak. Rendkívüli módon megkönnyítik az áru lefejtését, a beszerelt okosszelepnek köszönhetően az adagolás is egyszerűen, minden további eszköz nélkül megoldható.

Ezek a fémből készült tartályok veszélyes anyagok szállítására is kiválóan alkalmasak.

Okos modulok

Az okos tartály többféle típusban létezik. A legegyszerűbb megoldásként, már használatban levő műanyag vagy fém tartályok is felszerelhetőek okos modullal, mely segítséget nyújt az áru hőmérsékletének, fizikai és kémiai tulajdonságainak és helyzetének monitorozásában az út vagy a raktározás során.

A professzionális okos tartályok, aktív tartályok nem csak információt szolgáltatnak a tárolt anyagokról, hanem be is tudnak avatkozni, szabályozhatják a tartály hőmérsékletét, mozgathatják azt. A biztonságos áruszállítás egyik fontos segédeszköze lehet az okostartály.

 

Okostartály szállításhoz és tároláshoz. Néhány további érdekes téma, melyet érdemes elolvasni: tartály ára, okos eszköz vásárlása, műanyag tartály gyártása, gyors szállítás, okostartály beszerzése.

0 Tovább

Okos vizes találmányok

Izgalmas találmányok a közösségi finanszírozási oldalakon

Okos kulacs és mobil app

Érdekes és izgalmas találmányokra bukkanhatunk, ha a közösségi finanszírozási oldalakat böngésszük. Ezeken a weboldalakon a látogatók finanszírozhatják a feltalálók, ötletgazdák projectjeit, cserében bizonyos előnyökhöz juthatnak, például olcsóbban kapják meg a terméket, illetve elsőként használhatják a találmányt. Most olyan ajánlatok között böngésztünk, melyek kapcsolódnak az ivóvízhez.

Az újdonságok között rengeteg okos eszköz van, hiszen ez a szegmens még rengeteg potenciált rejt magában. Vannak egészen eredeti tárgyak és olyanok is, melyek csak az okoskütyüket próbálják összekötni az egyszerű használati tárgyakkal. Nézzünk hát pár vizes cuccot.

Hydrate - okoskulacs

A várhatóan 75 dolláros okoskulacsot 35 dollárért vásárolhatjuk meg, ha most adományozunk a kickstarter honlapon. Egy hónappal a gyűjtés vége előtt már több mint 30 ezer dollárt gyűjtöttek össze a szükséges ötvenezerből.

Napelemes kulacs

A Hydrate okoskulacs, bárhonnan is nézzük, lényegében egy napelemes kulacs, mely Bluetooth kapcsolaton keresztül képes kommunikálni az okostelefonnal, okosórával vagy fitkarkötővel. Alapvető funkciója az adatszolgáltatás. A beépített szenzorok információt közvetítenek az okostelefonra telepített applikációnak, így az képes kiszámítani, hogy mikor és mennyi vizet ittunk. A kulacsban lévő víz mennyiségét egy gyorsulásmérő és egy vízszintérzékelő segítségével állapítja meg.

Ajánljuk azoknak, akik lusták feljegyezni az okostelefonjukba a kulacs oldalán jól látható számokkal jelzett vízszintértékeket, bár az akciós 10 ezer forintos ár kicsit soknak tűnik egy szimpla vizespalackért.

Hideg-meleg kulacs

Okosnak is nevezhetnénk azt a termoszkulacsot, melyben egyszerre, egy időben tárolhatjuk a hideg üdítőt és a meleg italokat is. A 25 fontos üvegcse nem igazán tartalmaz innovatív megoldásokat. A lényeg egy dupla edény, melynek középső hengere a termosz, ebben vihetjük magunkkal a kávét vagy teát, a termosz egy nagyobb műanyag edénybe süllyeszthető, ebbe tehetjük például az ivóvizet.

Hideg-meleg italok tárolására.

A középső termosz 350 ml űrtartalmú, s a leírás alapján elmondhatjuk, hogy hideg italból sem férhet bele sokkal több. Az eredmény tehát annyi, hogy két kisebb kulacs helyett egy nagyot vihetünk magunkkal.

Okos csőzáró szelep

Az okostelefonhoz és internetre is csatlakoztató szelep legfontosabb funkciója, hogy csőtörés esetén víztelenítse a lakást vagy házat. A kickstarteren induló gyűjtésen egy ¾-es csapot 105 dolláros adományért, egy 1"-es szelepet pedig 135 dollárért kaphatunk meg. Meglepően drágának tűnik, ha azt vesszük, hogy ezért a pénzért egy okosszomszédot kapunk, aki elzárja a vizet.

Okos szelep vízvezetékekre

A szerkezet nem képes érzékelni a csőtörést, azt a szomszédok veszik észre, akik a speciális applikáció segítségével értesíthetik a lakás tulajdonosát, aki szintén az applikáción keresztül elzárhatja otthona főcsapját.

Ha figyelembe vesszük, hogy áramra, Wifire és telefonos kapcsolatra is szükség van a rendszer működtetéséhez, lehet, hogy olcsóbb egy kulcsot hagyni egy megbízhatóbb szomszédnál.

0 Tovább

Okos víztisztító berendezések

Az ivóvízkezelés automatizálása

Okos víztisztító berendezések

Az okoseszközök behálózzák hétköznapjainkat. Minden háztartási gépet, eszközt, kütyüt és berendezést irányítani szeretnénk, lehetőleg az okostelefonunk segítségével. A legtöbb esetben teljesen fölösleges funkciókkal ruházunk fel olyan eszközöket, melyek alapvető faladatukon túl nem jelentenek semmit, nem lenne szükség arra, hogy foglalkozzunk vele.

Mielőtt rátérnénk az okos víztisztítókra, vízszűrőkre, nézzünk néhány olyan okoseszközt, melyre semmi szükségünk.

Samart kütyük

Érdekes kérdés, hogy mi szükségünk lehet az okos zuhanyrózsára. A kütyü többféle vízsugarat tud produkálni, emellett méri a vízfogyasztást, amit a mobiltelefonunkon is megjelenít. Mosakodás közben az elfogyasztott vízmennyiség függvényében változtatja a színét. Mivel az okos vízszűrő berendezés is méri az áthaladó vízmennyiséget, sőt az okos vízóra is méri a fogyasztást, kétséges, hogy mire tudjuk ezt használni.

Okos villanykörte

Az okos villanykörte legjobb funkciója, hogy a mobiltelefonnal tudjuk kapcsolgatni, emellett változtathatunk a fényerőn és a színmélységen. Bár a legtöbb otthonban okos csillárokat szerelnek minden bizonnyal ennek is megvan az értő használói rétege.

Okos teafőző és kávéfőző

Bizonyos, bonyolult kávéfőző gépek esetében érthető a bonyolult elektronika, de az egyszerű, átfolyós, csepegtetős kávéfőző esetében nem sok értelme van az okos funkcióknak. Mondjuk hasznos lehet, ha a munkában ülve, az okostelefon segítségével lefőzhetjük a kávét, de minek is?

Okos víztisztító berendezés

Az okos vízszűrő berendezések rendelkeznek Wifi kapcsolattal, ami semmilyen módon nem befolyásolja a szűrőbetét és víz kapcsolatát. Mindenképpen hasznos lehet az, hogy a berendezés méri a bejövő és kimenő víz mennyiségét, tehát vízóraként is funkcionálhat.

Az intelligens szervízfunkció valóban hasznos lehet, bár ez csak annak érdekes, aki nem figyel oda az elfogyasztott havi vízmennyiségre, esetleg nem fizeti a vízszámlát, ellenkező esetben kénytelen nyilvántartani a fogyasztást.

0 Tovább

 Tisztítás és fertőtlenítés a gyerekszobában

Hogyan gondoskodjunk gyermekünk egészségéről?

Gyerek játékok fertőtlenítése

A tisztaság és csíramentes környezet rendkívül fontos egészségünk biztonsága érdekében, erre még inkább oda kell figyelni, ha kisgyermek van a családban. A csecsemők dolgait sterilizálni kell, a nagyobb gyerekek játékait, edényeit és egyéb eszközeit sem árt időről időre átmosni, fertőtleníteni.

"Néhány baktérium csak erősíti az immunrendszert!"

Mindnyájan ismerjük ezt a mondást, véleményt. Természetesen van abban is igazság, hogy hasznos lehet az immunrendszer "edzése", azonban a fertőzésforrások tudatos "gyártása" mégiscsak túlzás lenne. A fertőtlenítés szükségessége akkor válik igazán égetővé, ha beteg van a családba, esetleg háziállatot is tartunk. Ha a gyerekjátékok szájbavétel után kerülnek a földre, egyértelműen tisztításra szorulnak. A jelenleg uralkodó vélemények szerint a gyermekjátékokat hetente kell fertőtleníteni, óvodában és bölcsödében naponta.

A fertőtlenítendő játékok osztályozása

A gyermekjátékok mosását és fertőtlenítését úgy lehet a legegyszerűbben elvégezni, ha osztályozzuk őket, és olyan csoportokat alakítunk ki, melyek hasonló kezelést igényelnek.
Példa a gyerekjátékok csoportosítására, a fertőtlenítési igény szerint:

  • Puzzle, építőkockák, kinder, illetve mindenféle apró elemekből álló játék
  • Elemes játékok
  • műanyag építőkockák, LEGO
  • játék szettek
  • játékvonatok, autópályák
  • plüss játékok
  • fából készült játékok
  • műanyag autók
  • babák
  • gumi és műanyag játékok.

Mit és hogyan fertőtlenítsünk?

A plüss játékok fertőtlenítése a mosógépben megy a legegyszerűbben, természetesen antiallergén mosószer használata a kötelező. Talán ezzel a játéktípussal a legegyszerűbb a dolgunk. Az olyan játékszerek tisztítása és fertőtlenítése a legbonyolultabb, melyek elektromos árammal működnek, illetve bonyolult a formájuk. Használhatunk olyan fertőtlenítő szert, melynek gyenge vizes oldata is hatásos, ugyanakkor veszélytelen a gyerekek egészségére. Ha ilyet nem találunk, akkor alkoholos vattával vagy szivaccsal töröljük át ezeket a játékokat. A nagyon bonyolult formájú dolgokat permetezzük be a fertőtlenítő szerrel, ezután töröljük át.

Egyszerű lehet a feladat a mosható játékokkal, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a legkisebb mosó- vagy fertőtlenítőszer is veszélyes lehet a kisgyermekekre, ezért alaposan öblítsünk.

0 Tovább

A fertőtlenítési szolgáltatások típusai

Tisztítás, csíramentesítés és bogárirtás otthon és ipari méretekben

Gyors fertőtlenítés mobil ködgenerátorral

Ipari létesítmények, gyárak, raktárak tulajdonosai és lakástulajdonosok is gyakran veszik igénybe a tisztító és fertőtlenítő szolgáltatásokat. A csíramentesítés és tisztítás mellett a szolgáltatók féregírtást, rágcsáló- és rovarirtást is vállalnak, melyhez a legújabb technológiát alkalmazzák. A klór-dioxid vizes oldata kiválóan alkalmas a legtöbb épület és helyiségtípus kezelésére, ezért gyakran alkalmazzák a TwinOxide-ot.

Az alábbi szolgáltatásokat nyújtják a fertőtlenítéssel foglalkozó szolgáltatók

  • bogárirtás
  • bolhairtás
  • szúnyogirtás
  • rágcsálóirtás
  • rovarirtás
  • dudvairtás
  • fák fertőtlenítése
  • épületek helyiségeinek tisztítása és fertőtlenítése
  • háztájó ólak tisztítása és fertőtlenítése
  • gyárak és ipari létesítmények fertőtlenítése és takarítása
  • parkok és erdős részek fertőtlenítése
  • járművek fertőtlenítése
  • ivóvízrendszer csöveinek, tartályainak és berendezéseinek fertőtlenítése és tisztítása.

Az ivóvízhálózat fertőtlenítési szolgáltatása

Gyakran veszik igénybe az ivóvízhálózat fertőtlenítését végző szolgáltatást. A rendszer csíramentesítése és tisztítása során az alábbi feladatokat kell elvégezni: baktériumok és fertőzéshordozók elpusztítása, biofilm és üledék leoldása, eltávolítása, a fertőzött vizek tisztítása, a rendszerben található víz minőségének ellenőrzése.

Járműfertőtlenítési szolgáltatás

Az alábbi járműtípusok fertőtlenítése és tisztítása a szolgáltatás fő feladata:

  • élelmiszerszállító járművek (romlandó és nem romlandó élelmiszereket szállító járművek)
  • fertőző betegek szállítását végző járművek fertőtlenítése
  • szemétszállító járművek kezelése
  • régi, használt járművek eladás előtti tisztítása és fertőtlenítése.

A TwinOxide oldattal fertőtlenített járművek biztonságosan használhatók bármilyen célra, a szolgáltatás igénybevételét követően. A szolgáltató szükség esetén igazolást is ad az elvégzett munkáról. A járművek és épületek fertőtlenítése és tisztítása mindig az érvényes jogszabályok szerint, a higiénia figyelembevételével történik.

0 Tovább
«
12

okoselet

blogavatar

Az okosélet, a smart kütyükkel, hardverekkel foglalkozó blog, mely a Google keresőjében első helyen szereplő weboldalakkal, seo optimalizált honlapokkal is foglalkozik. Okosóra, okostelefon, laptop, és még sok egyéb.

Utolsó kommentek