Az ivóvízkezelés automatizálása

Okos víztisztító berendezések

Az okoseszközök behálózzák hétköznapjainkat. Minden háztartási gépet, eszközt, kütyüt és berendezést irányítani szeretnénk, lehetőleg az okostelefonunk segítségével. A legtöbb esetben teljesen fölösleges funkciókkal ruházunk fel olyan eszközöket, melyek alapvető faladatukon túl nem jelentenek semmit, nem lenne szükség arra, hogy foglalkozzunk vele.

Mielőtt rátérnénk az okos víztisztítókra, vízszűrőkre, nézzünk néhány olyan okoseszközt, melyre semmi szükségünk.

Samart kütyük

Érdekes kérdés, hogy mi szükségünk lehet az okos zuhanyrózsára. A kütyü többféle vízsugarat tud produkálni, emellett méri a vízfogyasztást, amit a mobiltelefonunkon is megjelenít. Mosakodás közben az elfogyasztott vízmennyiség függvényében változtatja a színét. Mivel az okos vízszűrő berendezés is méri az áthaladó vízmennyiséget, sőt az okos vízóra is méri a fogyasztást, kétséges, hogy mire tudjuk ezt használni.

Okos villanykörte

Az okos villanykörte legjobb funkciója, hogy a mobiltelefonnal tudjuk kapcsolgatni, emellett változtathatunk a fényerőn és a színmélységen. Bár a legtöbb otthonban okos csillárokat szerelnek minden bizonnyal ennek is megvan az értő használói rétege.

Okos teafőző és kávéfőző

Bizonyos, bonyolult kávéfőző gépek esetében érthető a bonyolult elektronika, de az egyszerű, átfolyós, csepegtetős kávéfőző esetében nem sok értelme van az okos funkcióknak. Mondjuk hasznos lehet, ha a munkában ülve, az okostelefon segítségével lefőzhetjük a kávét, de minek is?

Okos víztisztító berendezés

Az okos vízszűrő berendezések rendelkeznek Wifi kapcsolattal, ami semmilyen módon nem befolyásolja a szűrőbetét és víz kapcsolatát. Mindenképpen hasznos lehet az, hogy a berendezés méri a bejövő és kimenő víz mennyiségét, tehát vízóraként is funkcionálhat.

Az intelligens szervízfunkció valóban hasznos lehet, bár ez csak annak érdekes, aki nem figyel oda az elfogyasztott havi vízmennyiségre, esetleg nem fizeti a vízszámlát, ellenkező esetben kénytelen nyilvántartani a fogyasztást.